• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze gunfactor

27 juni 2017 Geen onderdeel van een categorie

Wat is het geheim van een succesvolle samenwerking? Je kunt allerlei aspecten aanwijzen die daarop van invloed zijn. Dat kunnen hele praktische zaken zijn. De juiste tools, goede processen, you name it. Maar vandaag wil ik even stil staan bij een zachte waarde: de gunfactor.

‘Gunnen’ is een begrip dat een beetje in onbruik lijkt te zijn geraakt. Als we het tegenwoordig gebruiken dan is het vaak in het kader van een aanbesteding. Daarin worden partijen op basis van ‘objectieve criteria’ met elkaar vergeleken. Aan het eind wordt de klus ‘gegund’ aan de partij die het best scoort. Maar dat heeft eigenlijk niet zoveel met ‘gunnen’ in de klassieke zin van het woord te maken.

Veel ondernemers die al wat langer meelopen kunnen je vertellen dat de gunfactor – in de tijd voor het huidige aanbestedingenregime, cruciaal was. Ik wil jullie een prachtige animatie film laten zien waar dit thema centraal staat.

Verwerking / Oproep:

Een prachtige animatiefilm op allerlei vlakken! Waar ik even bij wil stilstaan is dat ‘gunnen’ in deze film. De samenwerking verzuurde toen de ene robot de ander iets misgunde. Vanaf dat moment deed wantrouwen zijn intrede, was het gedaan met de vrede. De strijd mondde uit in wat tijdens de koude oorlog “MAD”- werd genoemd: mutual assured destruction.

Mijn vraag voor ons is: hoe gunnend zijn wij? Hebben wij partners waarbij het succes van de samenwerking net zo wederzijds afhankelijk is als bij deze twee robots? Zijn wij gunnend of juist eisend? Hoe willen wij zijn? En hoe zie jij jezelf? Twee minuten om even te delen met je buurman.
 

Downloads:

(voor op de beamer)

Download in 16:9 formaat

Download in 4:3 formaat

‘Hoe kunnen we jullie helpen om betere besluiten te nemen? Die vraag staat centraal bij OurMeeting. Elke dag opnieuw. Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze updates.

Rob Bosveld

Marketeer

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

geen spam | eenvoudig afmelden

Benieuwd wat papierloos vergaderen je kan besparen? Bereken je besparing